Skip to main content

Regler for snerydning i København

Reglerne for snerydning gælder for hele landet og derfor også København. Det betyder, at du som grundejer, f.eks. af en virksomhedsgrund eller som del af en ejer- eller andelsforening, har ansvaret for at overholde reglerne for snerydning. Læs mere her og bliv klogere på snerydningsreglerne.

Hvornår og hvor skal der ordnes snerydning?

Helt overordnet hedder reglerne for snerydning, at der skal være ryddet sne fra kl. 7 om morgenen til kl. 22 om aftenen – dog først fra kl. 8 om søndagen. Snerydning skal ske på alle gangarealer og befærdede områder af din matrikel samt 10 meter fra ejendommens skel. Det betyder, at der skal være ryddet sne og saltet på fortove, trapper, indkørsler, havegange, bagindgange, parkeringspladser osv. Det vil sige alle steder, hvor der færdes mennesker, f.eks. skraldemanden, medarbejdere eller kunder. Ejer du en virksomhedsgrund i København eller omegn, skal du sørge for, at der er ryddet sne, inden den første medarbejder møder ind. Og har du grund et sted, hvor der færdes mange mennesker, skal der også være ryddet sne efter kl. 22. Reglerne for snerydning gælder ikke kun på jorden. Faktisk skal du også sørge for at tjekke taget/tagene for istapper og snedynger; enten skal de fjernes, eller også skal du afspærre og sørge for at skilte med, at der er fare for, at der kan falde sne eller istapper ned.

Hvad hvis reglerne for snerydning ikke overholdes?

Ja, så kan det have store økonomiske omkostninger. Enten kan du få bøder fra politiet, fordi reglerne ikke er overholdt, men værst af alt kan der ske personskade på din grund i København – skader som du risikerer at hæfte for. Det gælder altså også om at passe på andre mennesker og sørge for, at alle kan færdes sikkert på din grund, uden fare for at glide og falde eller at blive ramt af en sylespids istap.

Kontakt os

Ønsker du at tale personligt med en af vores medarbejdere om priser for snerydning på dine udenomsarealer?

Skal vi hjælpe dig med at overholde reglerne for snerydning af din grund i København?

Hvis du ikke kan overskue at holde styr på de mange regler, eller hvis du hellere vil sove længe på de kolde og snefulde vintermorgener, så fortvivl ej. Vi hjælper dig meget gerne med at rydde sne på din virksomhedsgrund eller på grunden ved din ejer- eller andelsboligforening i København. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud på tlf: 73 70 84 48